Huidprobleem Couperose: Do's en Don't's: Wij geven je graag tips

Couperose is een vaatziekte waarbij fijne adertjes roodachtig of blauwachtig door de huid zichtbaar zijn. De vaatziekte treedt meestal pas op na de leeftijd van 30 jaar en wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door erfelijke aanleg, hoge bloeddruk, te veel en te lang zonnebaden of alcohol. De kans dat u hier last van heeft, is groter als uw huid licht en gevoelig is.

Hoe vervelend het soms ook kan zijn, er is in ieder geval goed nieuws: er zijn een paar dingen die u kunt doen om de problemen zo gering mogelijk te houden: 

 

1. Vermijd koffie, alcohol, nicotine en scherpe kruidenkoffie

Al deze gewoonten bevorderen vaatziekten. Vooral roken vernauwt de haarvaten, de kleinste bloedvaten. Hierdoor hoopt het bloed zich op en kunnen de aderen sneller barsten. Sauna en zonnebaden kunnen, net als andere extreme temperaturen, ook schadelijke effecten hebben.

 

 

 

fruitzuur2. Peelings

Voorzichtigheid is ook geboden bij peelings, omdat de gevoelige couperosehuid mechanische peelings niet kan verdragen, aangezien dit de bloedcirculatie stimuleert.

Chemische peelings, zoals fruitzuurpeeling, zijn daarentegen af ​​en toe geweldig voor je huid. Ze verwijderen dode huidcellen en maken de huid strakker en de vaatjes kunnen gestabiliseerd worden.

Wrijven is over het algemeen niet goed voor uw huid, dus u moet massages vermijden.

 

zon_Bescherming3. Bescherming tegen de zon

Bij uw gevoelige huid is het belangrijk om elke mogelijke trigger voor roodheid te vermijden, dit betekent dus ook de juiste zonbescherming. Deze moet een zo hoog mogelijke UV-beschermingsfactor hebben en mag niet geparfumeerd zijn en ook geen etherische oliën bevatten. Dan bescherm je je huid zonder deze te irriteren.

 

 

Koeling4. Frozen Beauty

Koeling heeft een zeer positief effect op uw huid, aangezien de kou de bloedvaten in de huid kan verkleinen en roodheid kan verminderen.

De beste manier om dit te doen is door gewoon gezichtsspray, toner en crème of soortgelijke producten in de koelkast te zetten.

 

 

 

lindebloesem5. De juiste actieve ingrediënten 

Uw huid verdraagt ​​niet alles wat u misschien graag zou willen gebruiken. Alleen geselecteerde actieve ingrediënten zijn geschikt voor couperose. Het is ook belangrijk dat uw verzorgingsproducten geen parfum, etherische oliën of actieve ingrediënten bevatten die de bloedcirculatie bevorderen.

Als u verzorgingsproducten voor de gevoelige huid gebruikt, zit u meestal aan de veilige kant. Ze bevatten meestal kalmerende en ontstekingsremmende middelen om roodheid te verminderen. Plantenextracten zoals paardenkastanje, lindebloesem of haver zijn ook ideaal.

 

Labels: tips, huidproblemen
Vermeld de volgorde van de cijfers in het hierna volgende tekstveld

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Passende artikelen
vegan
RAU Anti Redness Couperose Serum 50 ml - tegen couperose, rosacea RAU Anti Redness Couperose Serum 50 ml - tegen...
Inhoud 50 milliliter (€ 69,90 * / 100 milliliter)
€ 34,95 *
vegan
RAU Calming & Repair Cream 50 ml  - kalmeert de geïrriteerde en gestresste huid RAU Calming & Repair Cream 50 ml - kalmeert de...
Inhoud 50 milliliter (€ 75,90 * / 100 milliliter)
€ 37,95 *
vegan
droge huid
RAU Tonic alcohol-free 200 ml - Gezichtswater met brandnetelextract RAU Tonic alcohol-free 200 ml - Gezichtswater...
Inhoud 200 milliliter (€ 11,48 * / 100 milliliter)
€ 22,95 *
vegan
alle huidtypen
RAU beyond Active Herbal Cleansing Foam gezichtsschuim milde reiniging natuurcosmetica gezichtsreiniging RAU beyond Active Herbal Cleansing Foam 200 ml...
Inhoud 200 milliliter (€ 17,48 * / 100 milliliter)
€ 34,95 *